Acaro-stop

Acaro-Stop

DIATOMEJSKA ZEMLJA

Acaro-Stop

100% prirodan preparat od ostataka dijatomejskih algi

Primena: Koristi se za suzbijanje crvene kokošije grinje (Dermanyssus gallinae) i ostalih ektoparazita u organskim i konvencionalnim farmama pilića.

Praksa pokazuje da se primenom Acaro-Stop preparata efikasno može suzbiti crvena kokošija grinja. Već nakon prvog tretmana, brojnost grinja se značajno smanjuje. A posle trećeg tretmana crvena kokošija grinja je sasvim iskorenjena na tretiranoj površini.

O parazitu: Crvena kokošija grinja (Dermanyssus gallinae) je ektoparazit koji živi slobodno u prirodi i smatra se najštetnijim parazitom živine, dok posebno veliki problem predstavlja u uzgoju koka nosilja. Pojavljuje se kod svih vrsta domaće živine, ptica, a vrlo često može preći i na druge životinje koje dođu u kontakt sa zaraženim. Grinja se hrani sisajući krv, što za posledicu ima gubitak na težini kod odrasle živine, kržljavost mlade živine, dok nosilje prestaju nositi jaja i napuštaju gnezda. Na koži se primećuje crvenilo koje nastaje usled uboda, dok u težim slučajevima može doći i do uginuća.

Parazit je osetljiv na svetlost, tako da je aktivan noću kada parazitira životinju i sisa krv, dok se preko dana skriva na različitim mestima u objektu, kao što su: rupe, pukotine, međuprostori na kavezima, opremi i drugim skrovitim mestima. Migriranje parazita sa životinje na skrovita mesta znatno otežava njegovo suzbijanje, jer se tretiranjem samo živine ne može postići zadovoljavajući rezultat. Takođe, crvena kokošija grinja može izdržati veoma dug period bez hrane i preživeti u objektu čak i kada se jato iseli i napravi pauza.

Dakle, ukoliko se zaraženi objekat ne tretira pravilno protiv crvene kokošije grinje, postoje uslovi za infekciju novog jata.

Uputstvo za upotrebu: Acaro-Stop se, u zavisnosti od veličine objekta, može nanositi ručno, direktno iz ambalaže, mašinski ili pištoljima za prašenje na kompresorski pogon.

Nije potrebno direktno tretiranje živine, već je neophodno zaprašiti sve delove objekta – gnezda, donji deo krova, prečke za sedenje i slična mesta. Kretanjem živine preparat se prenosi na parazite. U zavisnosti od jačine napada, sve površine u kojima živina boravi potrebno je tretirati sa 30 do 50 g/m2 preparata Acaro-Stop.

Mehanizam delovanja: Zbog velike moći apsorpcije, tj upijanja vezuje se za telo grinja i na taj način ih zarobljava. Dok svojim abrazivnim dejstvom izaziva mikrooštećenja na telu i grinje umiru usled dehidratacije. Poseduje i repelentno dejstvo.

Napomena: U kontaktu sa vodom drastično se smanjuje efikasnost.

Rok upotrebe: Kod pravilnog skladištenja neograničen.

Proizvođač i distributer: TMB Diamond Pančevo

Neto težina: 200g, 1kg, 2kg, 20kg

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment